Mijn naam is Jan van der Meij en ik woon met mijn familie in de regio Amsterdam. Na lange tijd een digitale camera te hebben gehad om af-en-toe wat foto’s te maken, besloot ik in 2017 dat het fotograferen te leuk is en dat ik er mijn hobby van wilde maken. Daarom werd Jan van der Meij de eenvoudige camera met ingeruild voor een geavanceerder model. Maar dat betekende tegelijkertijd voor mij dat ik er meer tijd in moest steken om betere plaatjes te schieten. Dat komt mede door mijn karakter: ik ben voortdurend op zoek naar mogelijkheden om te leren en te verbeteren.

instagram/vandermeijj
Jan van der Meij

Momenteel is het fotograferen uitgegroeid tot meer dan een hobby. De locaties worden steeds kleurrijker en het doelgebied wordt groter dan alleen Nederland. En het enthousiasme houdt gelijke tred!

Tijd en rust zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het maken van foto’s heb je tijd, geduld en rust nodig. Hoe groter de haast, hoe minder kans op mooie foto┬┤s. Want dan ontbreekt ook de ruimte om te experimenteren met de camera, de omgeving en het licht. En om te wachten op dat ene moment dat een dier of ander onderwerp net te voorschijn komt of iets doet waardoor de foto de moeite waard wordt.

Mijn favoriete onderwerp is de natuur, in de breedste zin van het woord. Continu balanceer ik tussen verwondering over en bewondering voor alle onderdelen. Een kostbaarheid waar we met zijn allen zuinig op moeten zijn. Met name de vogels die ik tegenkom boeien me.
Natuur geeft rust en door de rust kan ik weer mooie dingen vastleggen. Vandaar dat ik ook meestal alleen er op uit trek.

Een ander dankbaar onderwerp is Amsterdam. De stad waar ik sinds mijn jeugd mee verbonden ben. En niet te vergeten de locaties waar ik op vakantie ga.

Als je contact wilt opnemen kan dat via het contactformulier op deze site of via Instagram.

Close Menu