Balgzandpolder

Balgzandpolder

Nabij de marinewerf bevindt zich, achter de waddendijk, een uniek rustgebied voor water- en oevervogels. Met de wadden in de nabijheid voor voedsel is hier een zoetwaterplas in de luwte van de dijk.

Landschap Noord-Holland heeft hier een prachtige locatie gemaakt voor natuurfotografen. Een soort betonnen bunker ingegraven in een klein dijkje en met een laag uitzicht over de plas.

Water- en oevervogels zijn nooit een zekerheid. Soms heb je van die dagen dat er niets gebeurd en een dag in zo’n hut helemaal in het water valt. Dit in tegenstelling tot de meeste boshutten, waar i.h.a. een groot aanbod is in de zomer. Maar op 6 mei j.l. had ik weer zo’n geluksmomentje. Het was enorm druk voor de hut, met verschillende soorten zoals slobeend, kleine plevier, tureluur, kieviet etc. En rechts aan de overkant een grote groep lepelaars op flinke afstand. Tot plotsklaps vanaf rechts, langs de oever, een groep lepelaars al fouragerend langs kwam op enkele meters afstand. En dat niet 1 keer, maar meerdere keren heen en weer. Hoe vaak zie je een lepelaar op zo’n korte afstand?

Verstopt achter de camouflage gordijnen, ingepakt met zwarte kleding, muts, handschoenen en zelfs camouflage gezichtsbedekking hield ik me muisstil en kon zo mooie plaatjes schieten.

Meer informatie over deze locatie->

Meer informatie over de eigenaar van deze website->

Close Menu