Boottocht over de Noordzee

Boottocht over de Noordzee

De grote vogeltrek is volop bezig. Ook over zee. Kleine vogels vliegen haast wanhopig over de grote plas en rusten soms uit op een boot of stukje land. Er zijn ook grote vogels, die de zee als ’thuis’ zien. Alleen in het broedseizoen komen ze aan land. Zo’n vogel is de Jan van Gent. En omdat de Jan van Genten niet in Nederland broeden, is de enige mogelijkheid om ze hier te zien met een boot de Noordzee opgaan en hopen op een mooie ontmoeting!

Op 8 oktober 2021 vertrok ik om 5.30 in de dichte mist om om 8.00 met de boot te vertrekken uit de haven van Lauwersoog. De mist trok pas op om 11.00 uur. Daarnee waren er alleen wat meeuwen en een verre Zeekoet te zien. Om 15.00 uur waren ze daar plotseling: de Jan van Genten! Jonge dieren in prachtig zwart/bruin kleed en volwassen dieren in wit kleed. De jonge Jan van Genten zijn in het eerste jaar volledig bruin/zwart en na ca. 4 jaar volledig wit.

Toen ze er eenmaal waren met een hele familie, circelden ze om de boot heen en lieten zich prachtig zien. Geweldig om mee te maken.

Meer informatie over deze locatie->

Meer informatie over de eigenaar van deze website->

Close Menu