Fotoreis naar het Département de l’Aude in Frankrijk
Fotoreis naar het Département de l'Aude in Frankrijk

Fotoreis naar het Département de l’Aude in Frankrijk

Toen ik vorig jaar mijn planning voor 2021 maakte zette ik mijn zinnen op een fotoreis naar het Département de l’Aude in Frankrijk medio mei. Niet wetende wat de Covid-19 epidemie ons nog zou brengen. Wel alvast een B&B geregeld en de locaties vastgelegd. Tot het laatste moment getwijfeld of het mogelijk was om te gaan. En tenslotte de knoop doorgehakt. Gewapend met een negatieve PCR-test en een eerste vaccinatie zou het moeten kunnen. Ik ging me tenslotte niet onder de mensen begeven, maar in de natuur rondlopen!

In Granes ontmoette ik een sympathieke Belg die daar woont, de locaties kent en de Affûts beheert.
En wat heb ik genoten! De natuur is daar werkelijk prachtig. Veel bloemen in het veld en vlinders en andere insecten. Lekkere temperatuur van over het algemeen 20-25 graden Celsius. En een enorme rijkdom aan vogels en andere dieren.
Hier en daar wat klim- en klauterwerk hoort daar natuurlijk bij en maakt het avontuur alleen maar mooier. Natuurlijk had ik geluk dat het weer daar beter was dan in NL. En dat er voldoende voor de lens kwam (het blijft tenslotte natuur). Dankzij deze geluksfactoren en de aanwezige omgeving is deze reis een onvergetelijke ervaring geworden.

Extra pluspunt: door uitwisseling van ervaring met een paar zeer sympathieke natuurfotografen die op hetzelfde moment daar actief waren heb ik weer een hoop kennis opgedaan.

Wilt je zien wat ik zoal heb gefotografeerd? Klik dan op onderstaande link voor de hele reportage. Daarna wordt alles in het groot getoond door op 1 van de foto’s te klikken.

Naar het foto overzicht->

Meer informatie over de locatie van de fotoreis naar het Département de l’Aude in Frankrijk->

Close Menu